Бившият шеф в МВР проф. Николай Радулов със страшна прогноза за България!

Отвличането на вниманието от проблема с тероризма може да доведе до човешки жертви, включително у нас. Това каза експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов, бивш секретар и заместник-министър на МВР, предава агенция „Фокус“.

„Онзи ден минах покрай Централната автогара.

Мерките, които се взимат и демонстрират след всеки терористичен акт, липсваха. Пак виждах оставени багажи без наблюдение – дали няма пак някой да пострада и тогава отново да се активираме да провеждаме тези мерки? Виждам известно отпускане и небрежност. Опасността от тероризма по никакъв начин не е намаляла. Всички го знаят, особено специалните служби. Не трябва да се подлъгваме от политическите събития, които си вървят независимо от всичко. Искаме да се присъединим към Шенген – това няма да накара терористите да се откажат да правят терористични актове и в Шенген, и у нас“, каза експертът по национална сигурност.

Проф. Радулов допълни, че сигурността в България зависи от два фактора – добрата подготовка на органите на реда и непривлекателността на България както за мигранти, така и за хора, свързани с Ислямска държава. Това не бива да ни успокоява, предупреди професорът.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"