Георги Харизанов лепна грозни етикети на Нинова и Йончева след вота |

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и водачът на листата на „БСП за България“ Елена Йончева спънаха левицата по пътя към успеха й. Това каза  политическият анализатор Георги Харизанов, предава „Фокус“.

„Няма как толкова компрометиран човек като Корнелия Нинова, която по време на тази кампания отново беше припомнена от нейните политически противници, да е олицетворение на каквато и да било алтернатива, да е лице на справедливостта, лице на битката с корупцията.

Лидерът на БСП е олицетворение на несправедливостта и корупцията.

Слоганът на БСП беше изключително неправилно подбран. Това, че Нинова и Йончева, която се оказа замесена във всички възможни далавери около политиката, говореха непрекъснато за справедливост по-скоро дразнеше хората, отколкото да ги мотивира да гласуват срещу ГЕРБ и Бойко Борисов“, обясни Георги Харизанов.

Той каза още, че българският избирател показа, че няма промени в базовите му търсения и искания на политическия терен. Той подкрепи спокойствието и предвидимостта, обясни политическият анализатор, като уточни, че на фона на резултатите до момента, българският избирател може да се гордее от своя избор.

Според Георги Харизанов силната активизация на личността на премиера Бойко Борисов изигра роля върху резултатите от изборите. Той избра правилния момент да акцентира върху публичните си прояви и присъствие и по този начин ГЕРБ получи необходимия тонус и заряд, добави Георги Харизанов.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"