Вебер и Тимерманс с апел за обединение в ЕП |

Кандидатът на Европейската народна партия (ЕНП) за председател на Европейската комисия (ЕК) Манфред Вебер отправи покана за обединение към социалистите, либералите и зелените за партньорство в следващия Европейски парламент.
 
„Оттук нататък тези, които искат силен Европейски съюз, трябва да обединят силите си, затова отново отправям покана към социалистите, либералите и зелените. Мисля, че трябва да седнем заедно и да определим мандата за следващите пет години“, каза той.
 
Покана към прогресивните сили за обединение отправи и кандидатът на социалистите Франс Тимерманс: „Ще повторя предложението си да работим заедно с останалите прогресивни партии в този парламент, така че да се опитаме да създадем програма, която да отговори на аспирациите, мечтите и понякога на опасенията на нашите съевропейци“.


 
Пред БНР кандидатът за председател на Европейската комисия от Алианса на либералите и демократите за Европа Маргрете Вестагер каза, че е време да се разбие монопола на Европейската народна партия в евроинституциите: „Имаше лидерство на Европейската народна партия в европейските институции много, много дълго време и е напълно оправдано да се иска по-добро разделение на властите и за позициите в парламента, и в комисията“.
 
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"