Павлова с първи думи след бомбата, че ще става евродепутат |

Лиляна Павлова потвърди в ефира на БНТ, че ще заеме мястото на Мария Габриел в Европарламента. „Да, това е решението, което Мария Габриел обяви преди минути“, добави тя.

„Юнкер анонсира, че такива са правилата – избраните еврокомисари, участвали в изборите, трябва да решат остават ли такива или избират да поемат към Европарламента. Правилата гласят, че те не могат да бъдат и двете едновременно“, каза още тя.

Мария Габриел хвърли страшна бомба в ефир след разговор с Борисов 

Запитана кога е научила новината, Павлова заяви: „Разбрах го днес, когато беше взето това решение“.

На въпрос на водещата, че Мария Габриел ще е еврокомисар следващите 5-6 месеца и не поема ли риск после да не е избрана и България да изгуби опитен човек в Брюксел, политикът отговори: „Ситуацията в Европа е такава, че няма консенсус кои ще са новите лидери на ключови позиции. Това е един много различен и динамичен период за Европа и може да се окаже, че всъщност дори може да е повече от 5-6 месеца този период, дано не е така и се постигне баланс. Първо че ресорът на Габриел е изключително важен, темите са важни но е важно и България да е добре представена“.

„Пред нас стоят важни теми – Шенген, Еврозона, бъдещият бюджет, сериозни преговори и при всички положения трябва да сме добре представени с компетентни и добре подготвени хора“, каза още тя.

Запитана дали това е личен персонален жест от Борисов към нея, Павлова отвърна: „Не мисля, че е жест, а е прагматично решение в полза на България тя да е със своите достойни кандидати“.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"