Бомба в …! Босът на нелегалната фабрика в Труд свързан със сина на Миню Стайков |

След дълги опити някой да проговори и да разкаже кой всъщност е Антон Арабаджиев-босът на разбитата през юли фабрика за нелегални цигари в пловдивското село Труд, настояването на репортер на се увенча с успех.

Пред медията ни, с уговорката, че няма да променим и дума от казаното, проговориха двама наши източници, запознати с миналото на Антон Арабаджиев.

Без двамата да знаят, че поотделно са наши източници, разказаха ужасяващи истории, които водят до асоциация, че не е възможно толкова години Арабаджиев да се занимава с подобна нелегална и противозаконна дейност, без да си плаща на хора нависоко ниво. Ето разказа на нашите източници без редакторска промяна.

 

Антон Арабаджиев е пловдивчанин, наричат го Водното конче. През 90-те години Водното конче отваря офис пред гръцкото посолство, където изработва и продава фалшиви визи. Хората, които му се доверяват, масово биват връщани от границата и искат обяснения.
 


Антон Арабаджиев-Водното конче
 

Тогава Арабаджиев мести офиса  си Стара Загора при братовчед си Найден Станчев-Хана. Там обаче стават същите баталии, тъй като визите и документите са некачествено изработени и от далеч си личи, че са фалшиви. 

След 2000-та година Антон Арабаджиев стартира „новия“ си бизнес. Той започва да изработва фалшиви бандероли за различни видове алкохол. От там всъщност датира запознанството му с Миню Стайков, който сега е в ареста заради разбитите си фабрики за цигари. 

Когато Антон Арабаджиев през 2000-та година започва да прави фалшиви бандероли, с него са емблематичните в ъндърграунда и до днес Жоро Етикета-фактор във фалшифицирането и Пейо Пазарджишкия.
 


Шефът на клуба по борба Данаил Димитров-Дидо Ръкавицата
 

Това не е единствената издънка на Антон Водното конче. Някъде около 2005 година той купува фабрика в асеновградското село Патриарх Евтимово и там започва да произвежда безакцизни цигари и фалшиви бандероли. През 2011 година полицията го удря при акция, при която е арестуван. Получава три години условна присъда с 5 години изпитателен срок.

Условието тогава за тази ниска присъда е да стане ухо на полицията, което и се случва. Доказателство е, че Антон излиза от ареста, а Пейо Пазарджишкия е закопчан с фалшиво евро малко след това. 

През 2018 година в пловдивско заведение Антон Арабаджиев и небезизвестният Данаил Димитров-Дидо Ръкавицата-шеф на клуба по борба в града под тепетата, се скарват. Тогава Ръкавицата вади пистолет и призовава Водното конче да излезе навън да се разберат. Арабаджиев обаче се скрива в хотел, където престоява цяла нощ с 30 охранители.

Именно тогава в паниката си звъни на Стайко Стайков с молба за помощ, защото смята, че Ръкавицата го търси, за да го пребие. Стайко обаче не реагира и оставя Арабаджиев да се оправя сам и както намери за добре.  


Стайко Стаков; син на Миню Стайков

Нашите източници предполагат, че освен, че Стайков Младши е имал участие в нелегалната фабрика в Труд, която на месец бълвала по 6 хиляди мастербокса папироси, е правил чадър над Водното конче. 
 


Разбитата фабрика в Труд

Към момента Арабаджиев е обявен заедно с още четирима свои хора за общонционално издирване. Фабриката в Труд е била много добре оборудвана, щетите за държавния бюджет са за около 15-20 милиона лева, каза тогава лично премиерът Борисов, който пристигна в Труд. Сега в ареста са шестима молдовци, които са работели в Труд. 

Антон Арабаджиев е имал вземане-даване и с шефа на Инса оил Георги Самуилов. Земята, на която е устроена бензиностанцията, е всъщност земята, която Антон Арабаджиев и братовчед му Сашо Арабаджиев преди години отнеха с измама от Милен Паунчев-беднякът-милионер.

Запознати твърдят обаче, че бизнесменът Георги Самуилов не знае за престъпната дейност на Арабаджиев. 

Към момента всички строителни фирми на братовчедите Антон и Сашо Арабаджиеви са прехвърлени на Тодор Илиев-приятел на Антон Водното конче, който навремето е работил за него.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Кристина ИВАНОВА,

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"