Каракачанов: У нас действат не само руски, но и шпиони на партньори и съюзници |

На пръстите на едната ръка могат да се преброят активните и обществено ангажирани хора в държавата. Лидерите са малко. Такъв извод направи лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов в студиото на Нова телевизия.

На 21 септември ще стане ясно дали ВМРО ще влязат в битката за кметското място в столицата с кандидат евродепутатът Ангел Джамбазки.

Каракачанов увери, че водят почтена политика и там, където имат възможност вадят силни кандидати. Няма договорки от типа да издигнат слаби кандидати, за да не си пречат с коалиционните партньори.

Като силни кандидати на ВМРО и лидери Каракачанов открои номинираните в Пловдив и Русе. Ако бившия вече коалиционен партньор Волен Сидеров реши да се кандидатира в столицата, Каракачанов му желае успех.

Военният министър Красимир Каракачанов не е бил уведомен за спирането на Българското национално радио миналата седмица. За „инцидента“ Каракачанов разбрал от медиите и от самото радио. Той призова всеки, на когото е оказван натиск, както се твърди, да излезе публично и да заяви кой, кога и за какво, тъй като това не е допустимо.

България се стреми към добри и приятелски отношения с Русия. Аз съм склонен да уважа мотивите на прокуратурата, заяви Каракачанов по темата за аферата „Русофили“.

Военният министър не е изненадан за това, че може действително обвинението да основателно, тъй като Русия е доста активна на Балканите. Каракачанов заяви обаче, че има и информация за подобни действия и от страна на други сили, включително и на „наши партньори и съюзници“.

„Прокуратурата изнесе своите мотиви и аз съм склонен да ги уважа, докато тя се произнесе окончателно по въпроса. Темата обаче е много по-сериозна по отношение на опитите на различни външни  фактори да влияят върху политическата обстановка в България.

Тук не е въпроса само дали традиционно това се очаква да се върши от Русия, която поради напрежение в Черно море, кризата в Украйна, Крим и т.н. е доста активна в целия Балкански регион и у нас.

Отношенията, които се зародиха между Русия и Турция също предполагат подобни съмнения. Прокуратурата си има своите мотиви, за да предприеме подобни действия”, каза той.

Той уточни, че има и други  държави, които извършват шпионска дейност у нас. „Има държави, които се водят наши съюзници, които доста активно работят в подобна посока, а има и държави, които дори очакват нашата подкрепа за ЕС и НАТО, които също се опитват да извършват подобна дейност”, добави Каракачанов.

„Подобни случаи и опити има. Нашите контраразузнавателни служби си вършат работата“, увери Каракачанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"