Откъснати глави: Очевидци разказват за ужаса с падналия до гробище самолет ВИДЕО |

Петима души са загинали при инцидента със самолета, който падна до гробище в село Соколники до западния украински град Лвов. Части от телата на загиналите са разпръснати из полето.

Оцелелите членове на екипажа са били блокирани в разбилата се машина, разказват жители на селото, станали свидетели на кошмарната катастрофа.

По думите им, самолетът е паднал рано тази сутрин на територията на бившето селско стопанство, пише obozrevatel.

com.  

„Мъглата беше много гъста, нищо не се виждаше. Мислим, че може би не е видял пистата за излитане и кацане. До нея е буквално километър”, коментира един от очевидците на трагедията.

Към момента има две официални версии за трагедията: недостиг на гориво и пилотска грешка. 

Свидетел разказва, че жертвите са били застигнати от ужасяваща смърт. „Самолетът окоси дърветата, все едно е косачка, която минава по тревата. Кабината е разбита, а на екипажа са откъснати главите. Навсякъде се търкалят части от тела. Трима души са загинали на място. Останалите бяха заклещени в салона. Чукаха, за да ги спасят”, разказва жител на селото.

Припомняме, че днес край украинския град Лвов транспортен самолет Ан-12 извърши аварийно кацане. Първоначално машината е изчезнала от радарите, а след това е кацнала аварийно на 1,5 км. от пистата на международното летище „Лвов”. На борда е имало 7 души екипаж и един човек, който е съпровождал товара.

Министърът на инфраструктурата на Украйна отбеляза, че не е изключено машината да е била презимена принудително заради недостиг на горивото.

 

Превод

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"